Van der Velden neemt oplaadpaal in gebruik

ERMELO – Het nieuwe college is ‘missiegedreven’. Dat zei wethouder Leo van der Velden vanavond in het kader van duurzaamheid. Volgens Van der Velden is duurzaamheid inmiddels een vanzelfsprekendheid. De in werking stelling van vier oplaadpalen voor elektrische fietsen is hierbij een symbolische handeling die past in het plaatje.

De elektrische fiets wint aan populariteit. Ook in Ermelo zien we steeds meer inwoners en bezoekers op elektrische fietsen. Om deze fietsers te faciliteren plaatste de gemeente deze week op drie locaties in het dorp Ecotap oplaadpalen. De laadpaal op het Raadhuisplein werd door Van der Velden vanavond officieel in gebruik genomen. De oplaadpalen zijn voorzien van een zonnepaneel. Dit betekent dat de paal stroom krijgt via het paneel en deze stroom opslaat. Dit was een voorwaarde voor de gemeente Ermelo gezien haar duurzame ambities. Op de duidelijk herkenbare laadpalen kunnen vier fietsen worden aangekoppeld, maar ook scooters en scootmobielen.

Inmiddels zijn er drie palen geïnstalleerd, namelijk op het 
Raadhuisplein, bij de fietsparkeerplaats op de Dokter Holtropstraat en bij de Schaapskooi. Een vierde paal zal komende week worden geplaatst op het Molenaarsplein. Fietsers kunnen gratis gebruik maken van deze energie. Dit is met een maximum van 1 uur opladen per keer.

Bron: Ermelovannu.nl